۱۳ خاصیت گوجه سبز برای سلامتی و درمان بیماری ها

گوجه سبز میوه ای آب دار و خوشمزه است که طبیعت سرد دارد. مزه ترش این میوه می تواند در یک روز گرم تابستانی احساس شادابی فراوان و رفع عطش به فرد ببخشد. همچنین گوجه سبز سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی و آنتی اکسیدان است که می تواند نقش مهمی در سلامت انسان ایفا کند‎ ۱۳ خاصیت گوجه سبز برای سلامتی و درمان بیماری ها

فرق آلوچه و گوجه سبز چیست؟

آلوچه سبز همان گوجه سبز است؟ طبع گوجه سبز سرد و خشک است و طعمی ترش و آبدار اما بسیار خوشمزه دارد. 

در برخی از شهرهای ایران مثل گیلان، اصفهان و … به گوجه سبز «آلوچه» یا گوجه باغی نیز می‌گویند. اما فرق گوجه سبز و آلوچه چیست؟ آلوچه و گوجه سبز از نظر علمی دو نوع میوه متفاوت هستند چون شباهت های خاصی دارند، به جای هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما به هر حال شواهد نشان می‌دهد که هر دو نام برای این میوه به کار می‌روند و احتمالاً هر دو صحیح هستند. گوجه سبز که با نام آلو سبز هم شناخته می شود میوه نارس درخت آلو می باشد اما آلوچه به میوه‌ای با اندازه کوچک‌تر و ترش‌تر از گوجه سبز گفته می‌شود. این موضوع حتی در لغت نامه دهخدا نیز عنوان شده است که آلوچه میوه  ترش‌تر و کوچک‌تر از گوجه سبز است.   

مهم ترین خواص گوجه سبز و تاثیر آن در سلامت انسان

فواید آلوچه چیست؟ گوجه سبز برای چی خوبه؟ آلوچه انواع متفاوتی دارد و به گونه‌ها و بخش‌های متفاوتی تقسیم می‌شود. آلوچه در دسته «گیاهان گل‌دار» قرار دارد. برخی از مهمترین خواص درمانی و دارویی گوجه سبز عبارتند از:

  • مفید برای دستگاه گوارش
  • تقویت کننده سیستم ایمنی بدن 
  • تقویت لثه ها و مفید برای دندان ها به دلیل سرشار بودن از ویتامین سی
  • درمان کم خونی
  • کمک به لاغری و تناسب اندام 
  • جلوگیری از آسیب های داخلی
  • محافظت از ریه ها
  • کمک به عضله سازی 
  • مفید برای کلیه ها و مثانه
  • محافظت از سلامت قلب و عروق
  • محافظت از سلامت کبد و کمک به درمان کبد چرب
  • کمک به سلامت چشم ها و بینایی
  • محافظت ازکیسه صفرا

مطلب پیشنهادی: روش درمان سنگ کیسه صفرا

۱- مفید برای دستگاه گوارش

 
وجود مقادیر بالای فیبر در گوجه سبز یا آلوچه باعث بهبود در روند کار دستگاه گوارش انسان می شود. خوردن گوجه سبز در تابستان به حرکات دودی روده کمک می کند.از آنجا که گوجه سبز منبع غنی از ویتامین C و فیبر قابل هضم است، از یبوست و نفخ شکم جلوگیری می کند.
 

۲- خواص گوجه سبز برای سیستم ایمنی بدن

 
مصرف مداوم گوجه سبز در فصل تابستان سیستم ایمنی بدن را به طور طبیعی تقویت می کند. خاصیت آنتی اکسیدانی گوجه سبز، بدن را در مقابل عوامل عفونی مقاوم کرده و با التهاب و رادیکال های آزاد مخرب مقابله می کند، از این رو موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد.
 

۳- فواید گوجه سبز برای دهان و دندان

 
گوجه سبز چه ویتامینی دارد؟ مصرف مداوم گوجه سبز به دلیل بالا بودن مقدار ویتامین C به سلامت لثه ها و تقویت دندان ها کمک می کند. همچنین خوردن گوجه سبز به صورت خام باعث کاهش درد دندان٬ برطرف کردن خونریزی لثه ها و رفع بوی بد دهان می شود.
 

۴- درمان کم خونی

 
خوردن گوجه سبز جذب آهن در بدن را بهبود می بخشد. همچنین به دلیل بالا بودن مقادیر بالای ویتامین C به ساخت گلبول های قرمز خون کمک می کند.
 

۵- کمک به تناسب اندام

 
فیبر و ویتامین C بالای گوجه سبز برای رسیدن به تناسب اندام شما ننیز مفید است. نقش ویتامین C در سلامت عضلات و جلوگیری از پیر شدن سلولهای آن اثبات شده است. همچنین ویتامین C این میوه باعث دفع چربی های اضافه بدن شده و مصرف روزانه آن به صورت خام در سالاد به عنوان یک وعده غذایی می تواند تاثیر به سزایی در کم کردن چربی های دور شکم و کم کردن وزن داشته باشد.
 

۶- جلوگیری از آسیب های داخلی

 
خاصیت آنتی اکسیدانی گوجه سبز از آسیب های داخلی سلولهای چربی مغز و جریان خون جلوگیری می کند و سلولهای بدن را در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت می کند.
 

۷- محافظت از ریه ها

 
کسانی که بیشتر گوجه سبز می خورند کمتر دچار مشکلات ریه مانند آسم٬ سرطان ریه٬ سرما خوردگی٬ سرفه و بیماری های مزمن ریوی می شوند.
 

۸- جلوگیری از تحلیل عضلات

 
گوجه سبز برای تقویت افراد پیر و آن هایی که دوران نقاهت را می گذرانند مفید است زیرا از انحطاط سلول های عضلانی جلوگیری می کند و بینایی را تقویت می نماید.
 

۹- مفید برای کلیه و مثانه

 
گوجه سبز ادرار آوراست و اعمال کلیه ها را تنظیم می کند و مصرف مداوم آن سنگ مثانه را خرد و دفع می کند.
 

١٠. کمک به سلامت قلب و عروق

 
خواص گوجه سبز برای قلب بسیار زیاد است. گوجه سبز حاوی مقدار زیادی ویتامین ث است. بنابراین، از سلامت قلبی و عروقی محافظت می کند و علاوه بر این، خطر دیابت و کلسترول را کاهش می دهد.
 

١١. محافظت از صفرا و کبد

 
فیبرمحلول در گوجه سبز برای سلامتی کبد و صفرا مهم است. با این ویژگی، این کار مانع از خسته شدن کبد از کار کردن بیش از حد می شود.
 

١٢. سلامت چشم

 
گوجه سبز همچنین از بینایی محافظت می کند و کاهش خطر بیماری های چشمی ایجاد شده بر اثر پیری مثل آب مروارید موثر است.
 

۱۳. تقویت کننده کبد و کمک به درمان کبد چرب

یکی دیگر از خاصیت گوجه سبز برای درمان کبد چرب است، زیرا گوجه سبز حاوی ترکیباتی مثل  بنزوئیک اسید است که خاصیت ضد میکروبی دارد و به همین دلیل علاوه بر درمان کبد چرب به پاکسازی کبد نیز کمک فراوانی کند. خواص گوجه سبز برای کبد بسیار قابل توجه می باشد. 

فواید خوردن گوجه سبز در دوران بارداری

فواید خوردن گوجه سبز در دوران بارداری

در دوران بارداری، گوجه سبز چه خاصیتی دارد؟ این میوه در حد استاندارد و شرایط نداشتن حساسیت به آن در دوران بارداری مانعی ندارد و البته خواصی هم خواهد داشت که شامل موارد زیر می باشد:
 
افزایش اشتهای مادر و دریافت ویتامین های مورد نیاز رشد جنین ویتامین های A ،C و K موجود در گوجه سبز هرکدام خواصی دارند و می توان به افزایش سلامت چشم و جلوگیری از بروز نقص فیزیکی جنین اشاره کرد
 
ویتامین C موجود در گوجه سبز برای افزایش سیستم ایمنی بدن زنان باردار بسیار مفید می باشد که از مهمترین خواص آلوچه سبز در بارداری می باشد.
 
ویتامین K گوجه سبز هم برای جلوگیری از لخته شدن خون که می تواند باعث خونریزی و سقط جنین شود مفید است که البته بازهم خاطرنشان می کنیم که مصرف این میوه حتما باید با توجه به شرایط بدنی مادر و جنین توسط پزشک متخصص تایید شود.
 
مطلب پیشنهادی: باید ها و نباید های تغذیه دوران بارداری
 
مصرف گوجه سبز چه عوارضی دارد؟

مضرات گوجه سبز چیست؟

مصرف بیش از حد گوجه سبز می تواند موجب رانش مزاج و به دنبال آن از دست دادن آب بدن مادرو همچنین بروز مشکلات سلامتی برای جنین شود ؛ به جز این مورد هیچ گونه عارضه جانبی شناخته شده ای برای خوردن این میوه ها در طول دوران بارداری وجود ندارد، با این حال توصیه می شود قبل از مصرف آن ها با پزشک مشورت کنید.
 

توصیه مهم طب سنتی برای مصرف گوجه سبز

 
خواص گوجه سبز در طب سنتی چیست؟ بررسی ثابت کرده است که هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیب های سمی خطرناکی است و هرگز نباید آن ها را خورد. این میوه اگر نشسته و آلوده باشد، احتمال ابتلا به بیماری های عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت های غذایی را ایجاد می کند. گوجه سبز طبع سردی دارد و بهتر است آن را با گلپر مصرف کنید.
 
حساسیت به گوجه سبز

حساسیت به گوجه سبز

میوه های ترش مزه مثل سایر میوه های دیگر می توانند موجب بروز حساسیت شوند که این حساسیت بعضی اوقات به صورت حساسیت های پوستی مثل اگزما، سرخ شدن و خشک شدن، ترک خوردن یا خارش شدید پوست ظاهر می شوند.
علائم دیگر حساسیت ناشی از میوه های بهاری سوزش و خارش در کام و روی سطح زبان است. در بسیاری از موارد بروز آفت در حفره دهان هم گاهی به این حساسیت ها نسبت داده می شود. بهتر است بدانید که در مواقع بروز این حساسیت ها یعنی حساسیت به میوه ها و خوراکی ها بهترین راه درمان حذف آنهاست.

مضرات گوجه سبز برای زنان چیست؟

اگر در دوران بارداری هستید یا به سنگ کلیه و مشکلات مجاری اداری مبتلا هستید بهتر است مصرف گوجه سبز را محدود کنید. زیرا آلو سبز حاوی اسید اگزالیک است که می تواند تولید سنگ های متبلور در بدن را تحریک و بیشتر کند. 

 
 

دیدگاه کاربران
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
3 از 5 (64 نظر)

با افزودن دیدگاه خود ما را همراهی کرده و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

افزودن دیدگاه