مهم ترین خواص اکالیپتوس و مضرات خطرناک آن را بشناسید!

گیاه اکالیپتوس در واقع از درختان بومی استرالیا هستند و رشد بسیار سریعی دارند. اندازه اکالیپتوس متناسب با گونه‌های مختلف آن متفاوت است. از نام‌های دیگر اکالیمتوس می‌توان به کینا، درخت تب نوبه و سرویل اشاره کرد. در بین گونه‌های متفاوت اکالیپتوس گونه اکالیپتوس نیلی عمده‌ترین منبع برای تهیه روغن اکالیپتوس در سطح جهان است. برگ اکالیپتوس حاوی فلاوونوئیدها و تانن‌هاست. فلاونوئیدها آنتی اکسیدان‌های گیاهی هستند و تانن‌ها نیز ترکیباتی هستند که به کاهش التهابات کمک می‌کنند. خواص اکالیپتوس فراوان است و از جمله خواص اکالیپتوس می‌توان به مواردی مانند ضدنفخ، تب بر، خلط آور، کاهش قند خون، درمان سرماخوردگی، درمان عفونت‌های تنفسی و داشتن خاصیت آنتی بیوتیکی است. در این مطلب از غفاری دایت که در ارتباط با خواص اکالیپتوس است به بررسی مواردی از جمله خواص اکالیپتوس برای پوست، خواص اکالیمتوس برای مو، خواص اکالیمتوس برای سیتوزیت، خواص اکالیپتوس برای ریه، خواص اکالیپتوس برای سردرد، خواص اکالسپتوس برای سلامت دهان و دندان، خواص دمنوش اکالیپتوس، طرز تهیه دمنوش اکالیپتوس و درنهایت مضرات اکالیپتوس می‌پردازیم. مهم ترین خواص اکالیپتوس و مضرات خطرناک آن را بشناسید!

خواص اکالیپتوس

 

خواص درمانی اکالیپتوس

خواص اکالیپتوس بسیار فراوان است و برلی سلامتی بدن بسیار کمک کننده و مفید است. در ادامه به بررسی برخی از خواص اکالیپتوس می‌پردازیم.

 

خواص اکالیپتوس برای پوست

روغن اکالیپتوس دارای خواص ضدالتهابی و ضدعفونی کننده است و از این طریق موجب رفع آکنه و جوش صورت می‌شود و علاوه بر درمان آکنه موجب رفع جای جوش نیز می‌شود. از دیگر خولص اکالیپتوس این است که روشعن اکالیپتوس موجب پاکسازی پوست صورت می‌شود. برای این منظور پنج قطره روغن اکالیپتوس را با یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل و یا روغن بادام شیرین  مخلوط کنید و ترکیب حاصل را روی صورت مالیده و ماساژ دهید و بعد صورت خود را با آب ولرم بشویید. اکالیپتوس با داشتن خواص ضدویروسی و ضدالتهابی قوی دارد و می‌تواند به درمان زگیل و راش‌های پوستی کمک کند که برای این منظور پنج قطره از روغن اکالیپتوس را یک وان آب گرم اضافه کرده و در آن بنشینید تا بیماری‌های پوستی را درمان کند.

 

خواص اکالیپتوس برای مو

یکی از خواص اکالیپتوس این است که روغن اکالیپتوس موجب بهبود گردش خون در بدن شده و به همین دلیل با ماساژ کف سر با روغن اکالیپتوس می‌توان موجب تقویت فولیکول‌های سر شده و رشد موها را تقویت می‌کند. روغن اکالیپتوس همچنین می‌تواند موجب بهبود گردش خون در پوست صورت شده و با تقویت فولیکول‌های ریش موجب تقویت رشد ریش‌ها می‌شود. گفتیم که روغن اکالیپتوس دارای خواص ضدمیکروبی قوی است و از همین رو می‌تواند موجب درمان شوره سر شود. روغن اکالیپتوس می‌تواند حشرات را دفع کنید و از همین طریق موجب درمان شپش می‌شود.

 

خواص اکالیپتوس برای سینوزیت

بخور اکالیپتوس برای ضد عفونی کردن مجاری تنفسی نفید و موثر است و برای درمان التهاب غشاء مخاطی و ضدعفونی کردن مجاری تنفسی از بخور برگ اکالیپتوس استفاده کرد. یکی از خواص اکالیپتوس این است که این گیاه باز کننده‌ی مجاری بینی است و برای افرادی که مبتلا به سینوزیت هستند می ‌تواند موثر و مفید باشد. توجه کنید که اکالیپتوس، ماده‌ی درمان کننده‌ی سینوزیت نیست و تنها می ‌تواند سردردهای ناشی از سینوزیت را کاهش دهد. اکالیپتوس می‌تواند موجب کاهش میکر‌وب‌‌ها در سینوس‌ها شود.

 

خواص اکالیپتوس برای ریه

بخور اکالیپتوس دارای خواص ضد التهابی، ضد ویروسی، ضد باکتریایی و خلط آوری برای ریه است و با داشتن این خواص می‌تواند عفونت ریه را درمان کند. علاوه بر درمان عفونت، بخور اکالیمتوس می‌تواند موجب تسکین تنفس و گرفتگی عضلات دستگاه تنفسی شود.

 

خواص اکالیپتوس برای سردرد

اسانس اکالیپتوس دارای خواص ضد درد است که برای تسکین سر درد کمک کننده است. برای این منظور کافی است دو قطره اسانس اكاليپتوس را در كمي روغن گياهي مخلوط كرد و سپس این ترکیب به دست آمده را روی شقیقه پيشاني برای  چند دقيقه مالیده و ماساژ دهید. توجه کنید که این ترکیب را به چشم‌ها تماس نداشته باشد.

 

خواص اکالیپتوس برای سلامت دهان و دندان

برگ‌های اکالیپتوس حاوی اکالیپتول هستند که برای سلامت دندان‌ها مفید است. برگ‌های اکالیپتوس سرشار از اتانول و ماکروکارپال C (نوعی پلی فنول) هستند که با کاهش باکتری‌های عامل حفره و بیماری‌های لثه به سلامت دهان و دندان کمک می‌کنند. عصاره برگ اکالیپتوس می‌تواند در کاهش تجمع پلاک دندان، خونریزی لثه و التهاب لثه نقش موثری داشته باشد و از همین رو از عصارع اکالیپتوس در تهیه دهان‌شویه‌ها استفاده می‌کنند.

خواص دمنوش اکالیپتوس

اکالیپتوس خواص فراوانی برای سیستم تنفسی دارد و اکالیپتوس برای درمان التهاب سینه، ریه‌ها، بینی و گلو موثر و مفید است و می تواند برخی از باکتری‌ها و قارچ‌ها را از بین ببرد. اکالیپتوس می‌تواند  زکام ( التهاب مخاط بینی ) ویروسی را تسکین داده و باعث روان شدن ترشحات می شود.

  • طرز تهیه دمنوش اکالیپتوس

برای تهیه دمنوش لاغری اکالیپتوس باید یک قاشق چای‌خوری از برگ‌های خرد شده گیاه اکالیپتوس را با ۱۵۰ سی سی آب جوش مخلوط کرده و اجازه دهید برای مدت زمان ۱۵ دقیقه بماند تا دم بکشد. بعد از این مدت زمان دمنوش تهیه شده از برگ‌های اکالیپتوس را صاف کنید و روزانه ۴-۲ فنجان از دمنوش اکالیپتوس را بعد از غذا میل کنید.

 

مضرات اکالیپتوس

 

مضرات اکالیپتوس

مصرف خوراکی برگ‌های اکالیپتوس سمی و خطرناک است و می‌تواند موجب مسمویت شود. در این مسمومیت با روغن اکالیپتوس کودکان در گروه پرخطر‌تری قرار دارند. از جمله علائم و نشانه‌های مسمومیت با روغن اکالیپتوس می‌توان به مواردی از جمله تشنج، مشکلات تنفسی، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ اشاره کرد. به خانم‌های باردار و مادران شیرده توصیه می‌شود تا از اکالیپتوس و محصولات آن استفاده نکنند. روغن اکالیپتوس در برخی افراد موجب بروز حساسیت‌های پوستی مانند درماتیت پوستی می‌شود، برای کاهش این تحریکات پوستی باید روغن اکالیپتوس را با روغن‌های گیاهی دیگری ترکیب کرده و مصرف کنید. احتمال وجود تداخل روشعن اکالیپتوس با برخی دارو‌ها از جمله داروهای دیابت، کلسترول بالا، ریفلاکس اسید و اختلالات روانی وجود دارد.

 

خواص اکالیپتوس برای ریه

 

اکالیپتوس در رژیم غذایی

اکالیپتوس را بهتر است به میزان خیلی کم در رژیم لاغری و رژیم غذایی استفاده نمود زیرا می‌تواند عوارض خطرناکی داشته باشد. یک رژیم غذایی اصولی، رژیمی است که به تنها به شما کالری مواد غذایی را نگوید، بلکه کمک کند از مواد غذایی سالم بیشتر و از مواد غذایی ناسالم کمتر استفاده کنید. رژیم‌های بهاره غفاری، این ویژگی را دارند و درنتیجه کمک می‌کنند سلامتی و تناسب اندام را در کنار یکدیگر داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این رژیم‌ها بر روی غفاری دایت و برای دریافت رژیم غذایی خود بر روی رژیم آنلاین من کلیک نمایید.

 

 

دیدگاه کاربران
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
2 از 5 (36 نظر)

با افزودن دیدگاه خود ما را همراهی کرده و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

افزودن دیدگاه