جالب ترین خواص گل ساعتی را بشناسید!

گل ساعتی یکی از گیاهان دارویی است که در طب سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد. گلبرگ‌های گل ساعتی به رنگ آبی روشن، بنفش و یا سفید هستند و ظاهر این گیاه عجیب است. گلبرگ و میوه گل ساعتی دارای خاص و فواید درمانی هستند. از دیگر نام‌های گل ساعتی می‌توان به مای پاپ، انگور شور و انگور آلویی اشاره کرد. این گیاه معمولا در ترکیب با بابونه و یا سنب الطیب استفاده می‌شود. طبع گل ساعتی گرم است. از جمله خواص گل ساعتی می‌توان به مواردی مانند بهبود خواب، ضد سرطان، تسکین التهاب، کاهش فشار خون، سلامت قلب و کاهش افسردگی اشاره کرد. در این مطلب از غفاری دایت که در ارتباط با خواص گل ساعتی است به بررسی مواردی از جمله خواص گل ساعتی برای سرطان، خواص گل ساعتی برای فشار خون، خواص گل ساعتی برای قند خون، خواصزگل ساعتی برای یائسگی، خواص گل ساعتی برای سرفه، خواص گل ساعتی برای سلامت قلب،خواص گل ساعتی برای کاهش استرس، خواص گل ساعتی برای بی‌خوابی، خواص گل ساعتی برای تسکین التهاب، خواص گل ساعتی برای درمان بیش فعالی، طرز تهیه دمنوش گل ساعتی و در نهایت مضرات گل ساعتی می‌پردازیم. جالب ترین خواص گل ساعتی را بشناسید!

خواص گل ساعتی برای قلب

 

خواص درمانی گل ساعتی

گل ساعتی از گیاهان دارویی است که جایگاه و توجه ویژه‌ای از طب سنتی را به خود اختصاص داده است. خواص گل ساعتی فراوان است و می‌تواند بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها را درمان کند. در ادامه به بررسی برخی از خواص گل ساعتی می‌پردازیم.

 

خواص گل ساعتی برای سرطان

از گل ساعتی می‌توان به عنوان یک گیاه ضد سرطان یاد کرد. گل ساعتی حاوی ویتکسین و آپیژنین است که این دو اثرات قوی ضد سرطانی دارند. گل ساعتی می‌تواند برای از بین بردن سلول‌های سرطانی و درمان سرطان‌هایی مانند سرطان کبد، سرطان روده بزرگ، سرطان سینه، سرطان معده، سرطان تخمدان و سرطان پروستات مفید باشد. این مواد می‌توانند اثرات شیمی درمانی را افزایش داده و سلول‌های سرطانی را کشته و از تکثیر آن‌ها جلوگیری کند.

 

خواص گل ساعتی برای فشار خون

یکی از خواص گل ساعتی کمک به کاهش فشار خون است. عصاره گیاه گل ساعتی می‌تواند منجر به کاهش فشار خون شود. برای تنظیم فشار خون افرادی که دارای فشار خون بالا هستند، نوشیدن روزانه یک فنجان دمنوش گل ساعتی می‌تواند کمک کننده و موثر باشد. توجه داشته باشید افراد مبتلا به فشار خون که دارو‌های کاهش دهنده فشار خون مصرف می‌کنند نباید همزمان از این گیاه دارویی نیز استفاده کنند.

 

خواص گل ساعتی برای قند خون

یکی از عوامل کمک کننده به کاهش مقاومت انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع دو پوست میوه گل ساعتی زرد است‌. یکی دیگر از خواص گل ساعتی کنترل سطح قند خون است.

 

خواص گل ساعتی برای یائسگی

از دیگر خواص گل ساعتی می‌توان به کاهش علائم یائسگی اشاره کرد. گل ساعتی در کنار هشدار به سیستم طبیعی بدن می‌تواند موجب بهبود عملکرد‌های بدن نیز شود. گل ساعتی علاوه بر اینکه موجب درد می‌شود و خاصیت آرام بخشی دارد علائم یائسگی مثل تعریق شبانه و گرگرفتی را نیز از بین می‌برد

 

خواص گل ساعتی برای سرفه

گل ساعتی می‌تواند به درمان سرفه کمک کند و تنفس را به حالت عادی برگرداند. در یک مطالعه مشاهده شده‌‌است که استفاده از عصاره گل ساعتی از سرفه جلوگیری می‌کند.

 

خواص گل ساعتی برای سلامت قلب

گل ساعتی حاوی ویتکسین، آپیژنین و کریسین است که بر اساس مطالعات و آزمایشات این سه مورد موجب کاهش آسیب‌های قلبی می‌شوند و از آسیب سلول‌ها جلوگیری می‌کنند. گل ساعتی موجب افزایش آنزیم‌های آنتی اکسیدان، مسدود کردن مولکول های التهاب آور، محافظت از سلولهای قلبی در مقابل مرگ می‌شود.

 

خواص گل ساعتی برای کاهش استرس

 آلکالوئیدها و فیتوکمیکال‌هایی از جمله  کامفرول و کوئرستین در گل ساعتی وجود دارند که می‌توانند برای بهبود خلق و همچنین کاهش هورمون‌های استرس بدن موثر و مفید باشند. گل ساعتی به علت ترکیبات موجود در خود بر گیرنده‌های مغز اثر می‌گذارد و موجب کاهش استرس می‌شود.

 

خواص گل ساعتی برای بی‌خوابی

یکی از خواص گل ساعتی خاصیت آرامش بخش بودن این داروی گیاهی است که استرس و اضطراب که از جمله عوامل بی‌خوابی هستند را از بین می‌برد. یکی از بهترین شیوه‌های طبیعی برای درمان بی‌خوابی مصرف ترکیب گل ساعتی و سنبل الطیب است که این ترکیب گیاهی به شما کمک می‌کند تا خوابی با کیفیت و طولانی را تجربه کنید.

 

خواص گل ساعتی برای تسکین التهاب

خواص ضد التهابی گل ساعتی ناشی از وجود آنتی اکسیدان‌ها و فیتونوترینت‌های موجود در این گیاه دارویی است. گل ساعتی با داشتن خواص ضد التهابی می‌تواند التهاباتی را که باعث ایجاد بیماری می‌شود، کاهش دهد. برای درمان بیماری‌هایی مانند آرتروز، نقرس، بیماری‌های مفاصل و بواسیر مصرف دمنوش گل ساعتی توصیه می‌شود. گل ساعتی با وجود ترکیبات موجود درخود می‌تواند اثرات رادیکال‌های آزاد تولید شده در بدن را خنثی کرده و همچنین خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف را نیز کاهش دهد.

 

خواص گل ساعتی برای درمان بیش فعالی

دمنوش گل ساعتی با تنظیم هورمو‌ن‌های بدن می‌تواند موجب کنترل بیش فعالی و علائم بیش فعالی می‌شود.

 

طرز تهیه دمنوش گل ساعتی

 

طرز تهیه دمنوش گل ساعتی

دو گرم از گیاه خشک شده گل ساعتی را در میزان صد و پنجاه میلی لیتر آب جوش کنید و اجازه دهید برای پنج تا ده دقیقه دم بکشد.

 

مضرات گل ساعتی

 

مضرات گل ساعتی

گل ساعتی در کنار تمام خواص درمانی و فواید بی نظیری که برای بدن ما دارد، برخی عوارض جانبی نیز دارد. از جمله این عوارض جانبی می‌توان به گیجی، حالت تهوع، خواب آلودگی و سرگیجه اشاره کرد. مصرف گل ساعتی در کودکان  گروه سنی سه تا دوازده سال توصیه نمی‌شود. مصرف گل ساعتی برای خانم‌های بارداری طی دوران بارداری و مادران شیرده نیز توصیه نمی‌شود. گل ساعتی می‌تواند با برخی از دارو‌های شیمیایی تداخلات دارویی ایجاد کند. از جمله داروهایی که ممکن است گل ساعتی با آن‌ها تداخل داشته باشد دارو‌های اعصاب و روان و دارو‌های ضد افسردگی هستند. همچنین افراد دیابتی که دارو‌ برای کاهش،قند خون مصرف می‌کنند نباید از گل ساعتی استفاده کنند وگرنه دچار افت شدید و ناگهانی قند خون می‌شوند در نتیجه باید از استفاده همزمان از دار‌و‌های کاهنده قند خون و گل ساعتی اجتناب کنند.

 

خواص گل ساعتی

 

خواص گل ساعتی در رژیم غذایی

بسیاری از انواع چاقی‌ها، چاقی عصبی هستند که به دلیل بالا بودن استرس و ناراحتی‌های عصبی، فرد به پرخوری روی می‌آورد و به همین دلیل دچار اضافه وزن می‌شود. برخی از افراد نیز به دلیل بی‌اشتهایی عصبی، دچار کمبود وزن می‌شوند. با وجود آن‌که استفاده از داروهای گیاهی، همچون گل ساعتی به کاهش استرس و فشار عصبی کمک می‌کند، اما نمی‌تواند تاثیر زیادی برای کاهش یا افزایش وزن داشته باشد؛ به همین دلیل باید از رژیم‌های غذایی اصولی، همچون رژیم‌های بهاره غفاری استفاده کنید تا بتوانید شما را به تناسب اندام و وزن ایده آل برساند و در کنار آن سلامتی شما را ارتقا دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این رژیم‌ها بر روی غفاری دایت و برای دریافت رژیم اختصاصی خود، بر روی رژیم لاغری آنلاین من کلیک کنید.

مطالعه مقالات زیر توصیه می‌شود:

 
 
 
 

دیدگاه کاربران
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
3 از 5 (11 نظر)

با افزودن دیدگاه خود ما را همراهی کرده و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

افزودن دیدگاه