از عرق آویشن و خواص جالب آن چه می دانید؟!

نام علمی آویشن تیموس ولگاریس است و به علت طعم و عطر فوق‌العاده‌ای که دارد در تهیه غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از فرآورده‌های حاصل از این گیاه خوش عطر عرق آویشن است که خواص و فواید بی‌نظیری دارد. در ادامه به بررسی برخی از خواص عرق آویشن می‌پردازیم. در این مطلب از غفاری دایت که در رابطه با عرق آویشن است به بررسی مواردی مانند خواص عرق آویشن، عرق آویشن برای درمان سرفه، عرق آویشن برای تسکین درد‌های قاعدگی، عرق آویشن برای بهبود گوارش، عرق آویشن برای تقویت سیستم ایمنی، عرق آویشن به عنوان آنتی اکسیدان، عرق آویشن برای بارداری، عرق آویشن برای بهبود فعالیت مغز، عرق آویشن برای لاغری، طرز تهیه عرق آویشن و در نهایت عوارض عرق آویشن می‌پردازیم. از عرق آویشن و خواص جالب آن چه می دانید؟!

خواص عرق آویشن

خواص عرق آویشن

عرق آویشن یک عرق گیاهی است که خواص و فواید بی‌نظیری برای سلامتی دارد. از جمله خواص درمانی عرق آویشن می‌توان به مواردی ازجمله بیماری‌های مزمن، عفونت‌های تنفسی، چاقی، کشیدگی عضلات، دردهای قاعدگی، بی‌خوابی، بیماری آلزایمر، دمانس، ناراحتی معده و یبوست اشاره کرد. این خواص فوق‌العاده آویشن ناشی از وجود مقادیر بالای ویتامین C، ویتامین A، مس، آهن، منگنز، پتاسیم، فسفر، کارواکرول، پیریدوکسین و ترکیبات آنتی اکسیدانی متعدد در این عرق گیاهی است.

 

عرق آویشن برای درمان سرفه

یکی از خواص عرق آویشن تاثیر فدق‌العاده آن برای رفع و درمان سرفه است. عرق آویشن دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی است و با داشتن این خواص می‌تواند موجب کاهش سرفه و احتقان شود و علاوه بر این‌ها عرق آویشن می‌تواند به عوامل بیماری‌زای درونی نیز حمله کرده و باعث تسریع درمان می‌شود.

 

عرق آویشن برای تسکین درد‌های قاعدگی

عرق آویشن دارای خواص ضد اسپاسم است که این خاصیت بی‌نظیر  ناشی از ترکیبات موجود در این عرق گیاهی است که برای تسکین دردهای قاعدگی مفید است. عرق آویشن می‌تواند درد و ناراحتی قاعدگی را کاهش داده و تسکین کند و همچنین عوارض قاعدگی مانند تغییرات خلق و خو را کاهش دهد.

 

عرق آویشن برای بهبود گوارش

عرق آویشن می‌تواند یک گزینه مناسب برای درمان مشکلات گوارشی ازجمله ناراحتی معده، تهوع، یبوست، نفخ یا درد باشد. عرق آویشن با داشتن خواص ضد التهابی، تسکین دهندگی طبیعی و  خواص ضد باکتری خود می‌تواند به رفع و درمان نفخ شکم و سایر مشکلات معده کمک کند و گوارش را بهبود بخشد. عرق آویشن همچنین می‌تواند موجب بهبود حرکات روده شود.

 

عرق آویشن برای تقویت سیستم ایمنی

عرق آویشن دارای مقادیر بالایی از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که حضور این موارد در این عرق گیاهی، عرق آویشن را به یک گزینه مناسب بسیار عالی برای تقویت سیستم ایمنی تبدیل کرده است. عرق آویشن با تقویت سیستم ایمنی می‌تواند موجب کاهش سریع علائم سرماخوردگی و آنفولانزا شود. ویتامین C می‌تواند موجب تحریک تولید سلول‌های سفید خون شده و آنتی اکسیدان‌های قوی مانند تیمول و اپی‌ژنین می‌توانند با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد تولید شده توسط بدن، استرس اکسیداتیو را کاهش دهند. عرق آویشن با خواص ضد باکتری و ضد عفونی‌کنندگی خود می‌تواند به رفع عفونت‌ها و عوامل بیماری‌زا کمک می‌کند.

 

عرق آویشن به عنوان آنتی اکسیدان

عرق آویشن حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مانند تیمول، لوتئولین و غیره است. عرق آویشن با داشت این مواد فعالی که در خود دارد در جلوگیری و تسکین بعضی از بیماری‌ها مانند سرگیجه، ام اس، بیماری زونا، هپاتیت، وزوز گوش و کاهش استرس اکسیداتیو در بدن نقش دارد.

 

عرق آویشن برای بارداری

در برخی روش‌های سنتی از عرق آویشن برای تحریک زایمان استفاده می‌شود اما باید توجه کنید که با توجه به وجود احتمال سقط جنین به دلیل قاعده‌‌آور بودن عرق آویشن نصرف شان در ماه‌های ابتدایی بهرداری توصیه نمی‌شود.

 

عرق آویشن برای بهبود فعالیت مغز

عرق آویشن می‌تواند به بهبود حافظه و تمرکز کمک کند و رسوب بتا آمیلوئید در مغز را کند ‌کند. تیمول موجود در عرق آویشن می‌تواند موجب افزایش سطح امگا۳ در مغز شود که از این طریق موجب بالا رفتن توانایی بازشناختی شود و از مشکلات شناختی مربوط به افزایش سن جلوگیری کند.

 

فواید مهم عرق اویشن

  • مبارزه با آکنه

  • کاهش فشار خون

  • کمک به کاهش سرفه

  • تقویت ایمنی

  • ضد عفونی کردن

  • دفع آفات

  • رایحه درمانی

  • تقویت خلق و خو

  • کاربردهای آشپزی

  • جلوگیری از عفونت های باکتریایی

  • کمک به درمان عفونت های قارچی

  • احتمالاً در برابر انواع خاصی از سرطان کمک می کند

 

 

طرز تهیه عرق آویشن

طرز تهیه عرق آویشن

عرق آویشن را می‌توان در خانه نیز تهیه کرد. برای تهیه عرق آویشن به مواد زیر نیاز داریم:

  • یک قاشق چای‌خوری برگ خشک شده آویشن
  • یک ورقه لیمو
  • دو فنجان آب تصفیه شده
  • یک قاشق چای‌خوری عسل

طرز تهیه عرق آویشن به صورت مرحله به مرحله به شکل زیر است:

مرحله اول: در ابتدا آب را در یک ظرف مناسب ریخته و روی حرارت گاز به جوش آورید. پس از اینکه آب به جوش آمد زیر شعله گاز را کم کنید.

مرحله دوم: برگ آویشن خشک شده را اضافه کرده و روی ظرف را بپوشانید.

مرحله سوم: اجازه بدهید برای مدت زمان پنج دقیقه بماند تا دم بکشد.

مرحله چهارم: ظرف را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید برای مدت زمان حدود یک تا دو دقیقه بماند تا کمی سرد شود.

مرحله پنجم: مایع حاصل را از صافی رد کنید و در فنجان بریزید. عسل و لیمو را نیز در صورت تمایل برای طعم بهتر اضافه کرده و بنوشید.

عرق آویشن

 

 

طریقه مصرف آویشن

آویشن تازه را می توان به طور کامل با ساقه به دستور غذا اضافه کرد یا می توان برگ ها را از ساقه جدا کرد و سپس در ظرفی ریخت. اگر در دستور پخت یک "شاخه" آویشن نیاز است، برگ ها و ساقه آن باید دست نخورده نگه داشته شوند. هنگامی که یک شاخه کامل آویشن را به سوپ، خورش یا دیگر دستور پخت اضافه می‌کنید، برگ‌ها معمولاً در حین پخت می‌ریزند و ساقه‌های چوبی آن را می‌توان قبل از سرو جدا کرد.
در دستور پخت "آویشن تازه" نیاز است، برگها باید از ساقه جدا شوند. برای جدا کردن برگ‌های یک شاخه آویشن تازه، کافی است با یک دست، شاخه را در بالا نگه دارید، با دست دیگر شاخه را در بالای آن بفشارید و سپس آن انگشتان را به سمت پایین ساقه بلغزانید، که برگ‌ها را در حین جدا شدن از بین می‌برد. برو برگها به راحتی جدا می شوند. برگ های تازه آویشن آنقدرکوچک هستند که معمولاً نیازی به خرد کردن ندارند. استثنا برای کندن برگ ها از ساقه زمانی است که ساقه جوان و انعطاف پذیر است و ممکن است برداشتن برگ ها خیلی سخت باشد. در این صورت، کاملاً خوب است که کل شاخه را خرد کرده و به دستور غذا اضافه کنید.برخلاف بسیاری از انواع دیگر گیاهان تازه، آویشن تازه را می توان در اوایل دستور غذا اضافه کرد. این سبزی در برابر زمان پخت طولانی مقاومت می کند و از آن سود می برد و به آرامی طعم خود را به ظرف القا می کند.
 

طریقه مصرف اویشن

عوارض عرق آویشن

عرق آویشن در کنار خواص و فواید درمانی بی‌نظیر خود عوارضی هم دارد. زیاده‌روی در مصرف عرق آویشن می‌تواند منجر به تهوع، سرگیجه، سردرد، استفراغ و درد معده شود. بعضی از افراد به آویشن حساسیت دارند در نتیجه ممکن است با مصرف عرق آویشن نیز دچار حساسیت و علائم آن شوند. عرق آویشن قاعده آور است و استفاده از آن در دوران بارداری ممکن است باعث زایمان زودرس و سقط جنین شود درنتیجه مصرف این عرق گیاهی در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند باید از زیاده‌روی در مصرف عرق آویشن پرهیز کنند.

 

عرق آویشن برای لاغری

عرق آویشن برای لاغری

عرق آویشن در کاهش وزن و لاغری نیز موثر است. عرق آویشن می‌تواند اشتها را سرکوب کند و از پرخوری و وارد کردن کالری اضافه به بدن جلوگیری کند. در عین حال عرق آویشن انرژی را بالا برده و مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند و با این کار پرخوری بین وعده‌های غذایی را کاهش می‌دهد. ترکیبات موجود در عرق آویشن می‌توانند سبب افزایش متابولیسم بدن شوند که از این طریق به چربی‌سوزی و کاهش وزن کمک می‌کند.

با وجود خواصی که عرق آویشن برای لاغری دارد، نمی‌تواند به تنهایی شما را به وزن ایده آل برساند، به همین دلیل نیاز است از یک رژیم لاغری اصولی استفاده نمایید. پیشنهاد ما به شما، رژیم‌های پرطرفدار بهاره غفاری هستند که بدون حذف مواد غذایی، به شما کمک می‌کنند به وزن ایده آل برسید و تناسب اندام و سلامتی را در کنار یکدیگر داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی غفاری دایت و برای دریافت رژیم اختصاصی خود، بر روی رژیم آنلاین من کلیک نمایید.

 

دیدگاه کاربران
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
5 از 5 (7 نظر)

با افزودن دیدگاه خود ما را همراهی کرده و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

افزودن دیدگاه