از خواص روغن کرچک ، این معجزه طبیعی، چه می دانید؟!

روغن کرچک یا روغن کاستر(Castor Oil) از فشرده شدن دانه‌ی گیاه کرچک یا castor beans استخراج میشود. روغن کرچک زرد کم‌رنگ است. روغن کرچک (روغن کاستور) یک نوع خاص از اسید چرب تری گلیسیرید است و تقریبا ۹۰ درصد اسید چرب آن اسید ریکینولئیک است که یک اسید چرب امگا -۹ غیر اشباع است. در این مطلب از غفاری دایت به بررسی برخی از خواص روغن کرچک یا روغن کاستور از جمله خواص روغن کرچک برای مو، خواص روغن کرچک برای دور چشم، خواص روغن کرچک برای ناحیه تناسلی، خواص روغن کرچک برای لاغری و در نهایت به بررسی مضرات برای پوست می‌پردازیم.

خواص روغن کرچک برای بدن

 

خواص روغن کرچک برای بدن

روغن کرچک دارای خواص ضدباکتری و ضد التهابی است و می‌توان از روغن کرچک در ساخت لوازم آرایشی، انواع صابون،منسوجات، دارو‌ها و روغن‌های ماساژ استفاده کرد. قرن‌هاست که از روغن کرچک یا کاستر اویل برای مقاصد پزشکی و درمانی استفاده می‌شود. روغن کرچک هم کاربرد داخلی و هم کاربرد خارجی دارد.

روغن کرچک خواص و فواید درمانی زیادی دارد که از جمله این خواص می‌توان به درمان یبوست، پاک کردن روده قبل از عمل جراحی، زایمان،درمان آرتروز، تقویت و رشد مو، درمان آکنه، مرطوب کننده پوست، پاک کننده عمیق صورت، بهبود عملکرد ایمنی، از بین بردن چین و چروک، کاهش تورم و التهاب، پشتیبانی از سیستم لنفاوی، افزایش گردش خون، درمان زخم ها، کاهش دردهای قاعدگی، درمان عفونت قارچی، درمان خشکی و پاشنه‌های ترک خورده، درمان آفتاب سوختگی، تقویت ابرو و مژه، کاهش شکنندگی ناخن، بهبود و تقویت سیستم ایمنی، لاغری و کاهش وزن سریع، مبارزه با قارچ انگشت پا، تسکین علائم میگرن، تسکین درد عضلات، تسکین زخم دهان، تسکین بی‌خوابی، از بین بردن میخچه، پیشگیری از پارکینسون، کمک به درمان فلج مغزی، درمان گل‌مژه و درمان اختلالات گوارشی اشاره کرد.

 

خواص روغن کرچک برای مو

یکی از خواص روغن کرچک کمک به رشد و تقویت مو است. روغن کرچک سبب رشد مو‌ها و ضخیم‌تر شدن آ‌ن‌ها می‌شود. استفاده منظم از روغن کرچک روی ریشه مو‌ها باعث رشد مو، آب‌رسانی به مو‌ها،نرم شدن موها، افزایش ضخامت مو، شفاف شدن و درخشیدن موها،  جلوگیری از خشکی پوست سر و کاهش آسیب به مو می‌شود. روغن کرچک سلامت مو را افزایش می‌دهد. روغن کرچک می‌تواند بر روی پوست سر استفاده شود و باعث جلوگیری از ریزش مو و درمان ریزش مو شود. با ترکیب کردن روغن نارگیل، آب ولرم و روغن کرچک و مالیدن این ترکیب به پوست سر سبب درمان شوره سر می‌شود.

از دیگر خواص روغن کرچک برای مو کمک به کاهش موخوره و وزوزی شدن مو‌ها است. روغن کرچک همچنین به پرپشت شدن ابرو‌ها نیز کمک می‌کند. روغن کرچک با پروتئین‌ها ویتامین‌ها، اسیدهای چرب، آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی سبب پرورش فولیکول مو و مبارزه با باکتری‌ها  می‌شود که این کار سبب پرورش مو و ابرو می‌شود. علاوه بر ابرو، با توجه به خاصیت روغن کرچک برای رشد موها، این روغن سبب رشد مژه‌ها هم می‌شود. روغن کرچک با کمک ویتامین E، پروتئین‌ها، مواد معدنی و خاصیت ضدباکتری خود می‌تواند سبب رشد مژه‌ها شود. روغن کرچک به عمق پوست نفوذ کرده و پوست را مرطوب می‌کند تا مژه‌ها سریع‌تر رشد کرده و از شکستن آن‌ها جلوگیری کند. یکی دیگر از خواص روغن کرچک برای مو درمان شوره سر است؛روغن کرچک با داشتن خواص ضدباکتری و ضد قارچی خود به درمان شوره سر کمک می‌کند.

در کل می‌توان به موارد زیر در ارتباط با خواص روغن کرچک برای مو اشاره کرد:

زیبایی رنگ مو

تقویت ضخامت، حجم و رشد مو

درخشندگی مو‌ها

نرم کنندگی مو‌ها

درمان ریزش مو

درمان موخوره

درمان شوره سر

تقویت رشد و ضخامت ابرو

تقویت رشد مژه

 

روغن کرچک مناسب برای مو

روغن کرچک را با یک روغن سالم مو (جوجوبا یا آرگان) و گیاهان برای کمک به سلامت پوست سر ترکیب کنید. روغن کرچک خالص پرس سرد بدون هگزان ترجیح داده می‌شود.

همچنین یک نوع روغن کرچک به نام روغن کرچک سیاه جامائیکا وجود دارد که نتیجه بسیار خوبی دارد. این روغن سود بیشتری برای افرادی که مو‌های ضخیم یا خشک دارند، دارد.

 

طریقه استفاده از روغن کرچک

روغن کرچک را باید روی ریشه‌ها و پوست سر بمالید و با نوک انگشت‌های خود ماساژ دهید تا گردش خون در زیر پوست‌سر نیز افزایش پیدا کرده و فولیکول‌ها را تقویت کند. از خوردن روغن کرچک به تار‌های مو خودداری کنید. برای گرفتن نتیجه بهتر روغن کرچک را بر روی مو‌های خیس بگذارید. حداقل ۱۵ دقیقه باید روی مو بماند و اگر یک شب بماند نتیجه بسیار بهتری حاصل می‌شود.

این کار را یک تا دو بار در هفته به مدت ۶ تا ۸ هفته تکرار کنید تا نتایج بی‌نظیر آن را ببینید.

بهترین زمان استفاده از روغن کرچک برای رشد مژه و ابرو قبل از خواب است. (مژه و ابرو را بشویید و محصدل آرایشی روی آن‌ها نباشد.)

 

خواص روغن کرچک برای دور چشم

 

خواص روغن کرچک برای دور چشم

عدم خواب کافی، استرس ،غذای رژیمی ناسالم و عدم مراقبت از پوست بخصوص پوست دور چشم منجر به ایجاد تیرگی و سیاهی پوست دور چشم می‌شود.

روغن کرچک برای رفع تیرگی دور چشم بسیار مفید است. هر شب قبل از خواب چند قطره روغن کرچک دور چشم بزنید و دو دقیقه آن را به آرامی ماساژ دهید.

 

خواص روغن کرچک برای ناحیه تناسلی

از خواص روغن کرچک می‌توان به بزرگ کردن آلت تناسلی و درمان واژن اشاره کرد. علاوه بر این روِن کرچک به درمان زگیل تناسلی و رفع چین و چروک و از بین رفتن سلول‌های مرده پوست نیز کمک می‌کند.

 

روش استفاده از روغن کرچک برای ناحیه تناسلی

ابتدا پوست خود را بشویید و تمیز کنید. روغن کرچک را با کمی روغن تخم گشنیز ترکیب کنید. ترکیب به دست آمده را قبل از خواب بر روی آلت مالیده و ماساژ دهید تا کاملا جذب پوست شود. سپس تا صبح به آن دست نزنید. این کار را یک تا دو بار در هفته انجام دهید.

 

مضرات روغن کرچک برای پوست

 

مضرات روغن کرچک برای پوست

دانه‌های کرچک که روغن کرچک از آن حاصل می‌شود؛ اکثرا توسط آفت کش‌ها شدیدا سمپاشی می‌شوند و به صورت شیمیایی فراوری می‌گردند که این کار به کیفیت روغن صدمه زده و باعث ایجاد عوارض جانبی آن می‌گردد. استفاده موضعی از روغن کرچک خطراتی مانند خارش و داشتن پوستی ملتهب و نسبتا قرمز می‌شود.

از مضرات روغن کرچک برای پوست این است که می‌تواند باعث خارش خفیفی در پوست شود. علاوه بر این واکنش‌های آلرژیک مانند قرمزی و کهیر نیز می‌تواند در محل اعمال روغن کرچک دیده شود. تحریک شدید ممکن است باعث راش و بثورات ناخوشایندی شود.

روغن کرچک یک عامل تحریک کننده و حساس کننده پوست است؛ اما اسید ریزینولئیک موجود در آن ممکن است شرایط بیماران را در بارداری بدتر کند.

 

خواص روغن کرچک برای لاغری

 

خواص روغن کرچک برای لاغری

مصرف روغن کرچک به صورت خوراکی باعث کاهش اشتها شده و به لاغری و کاهش وزن کمک می‌کند. روغن کرچک به عنوان مسهل عمل می‌کند و معده و روده را پاکسازی می‌کند و از این طریق به لاغری کمک می‌کند.

علاوه بر مصرف خوراکی روغن کرچک، مصرف موضعی این روغن نیز به لاغری کمک می‌کند. یک قاشق غذاخوری روغن کرچک را گرم کنید، روی شکم خود را با این روِن کرچک گرم شده ماساژ دهید، با این‌ کار چربی اضافی دور شکم آب شده و باعث درمان چاقی شکم می‌شود،برای داشتن یک رژیمی اصولی و مناسب با اندام خودتون به سایت غفاری دارت بروید و از قسمت رژیم انلاین من،برنامه غذایی مناسب با اندام خودتون رو داشته باشید

 

 
مقالات مرتبط
مشاهده بیشتر
چند خواص روغن کنجد که نمی دانستید!
چند خواص روغن کنجد که نمی دانستید!
روغن کنجد، روغنی است که از دانه کنجد گرفته می‌شود و دارای فواید زیادی برای سلامت ب...
چند خواص عرق رازیانه که تا به حال نمی دانستید
چند خواص عرق رازیانه که تا به حال نمی دانستید
رازیانه یا بادیان گیاهی زمستانی است که از خانواده سبزیجاتی مانند کرفس و هویج وحشی ...
اصلی‌ترین خواص اسطوخودوس که نمی دانید + نحوه مصرف
اصلی‌ترین خواص اسطوخودوس که نمی دانید + نحوه مصرف
اسطوخودوس یا گل‌های لاوندر که نام دیگر آن لاواندا است از خانواده نعنائیان است. اسط...
دیدگاه کاربران

با افزودن دیدگاه خود ما را همراهی کرده و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

افزودن دیدگاه